izmojekuhinje.com by Muki

Switch to desktop Register Login

Kako sterilisati tegle za zimnicu? Featured

Mnoge mlade domaćice budu zbunjene kada pročitaju pored nekog od mnoštva recepata za pripremu zimnice da tegle u koje se stavlja zimnica prethodno moraju biti sterilisane.

No, rijetko ko zapravo napiše šta to podrazumjeva i kako se tegle sterilišu. Proces je veoma jednostavan. Potrebno je da tegle koje ste spremili za vašu zimnicu dobro operete i posušite čistom krpom. Uzmite jedan veliki pleh, stavite papir za pečenje na dno pleha, okrenite tegle tako da im vrh bude okrenut na dole i poredajte jednu pored druge. Obavezno prethodno sklonite poklopac tegle, tj. ne stavljajte ga u rernu sa teglama.

Ugrijte pećnicu (rernu) na temperaturu od 50-100 stepeni i ostavite 15-20min tegle u rerni. Nakon toga ste izvršili sterilizaciju tegli i možete nasuti vašu pripremljenu zimnicu u tegle. Sretno!

Last modified onnedjelja, 07 Septembar 2014 17:17
Rate this item
(5 votes)
Muki

Rođena sam u Doboju 1952 godine gdje i sada živim. Dugo vremena sam objavljivala recepte na drugim stranicama, ali sam na nagovor prijatelja pokrenula ovaj projekat, te sam svoj hobi odlučila podijeliti sa vama.

Website: www.izmojekuhinje.com
back to top

Copyright 2014 izmojekuhinje.com Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.

Top Desktop version